Støtte Nagaland

 

 

NAGALAND CONSERVATORY OF MUSIC

 

er nå i full drift, og vi hadde gleden av besøk fra første års studenter her i Norge i sommer. Men konservatoriet sliter økonomisk! Hver måned går driften $1000 i underskudd. Dette medfører at de ikke får penger til å anskaffe nødvendige instrumenter. Et piano koster ca $5000. De hadde 2 vanlige akustiske pianoer og 2 digitale. Det er stor kamp om disse blant studentene. De har 10 musikkrom i konservatoriet, og Lipok sier: "Vi trenger sårt flere pianoer. Å ha 4 pianoer til ville vært helt suverent i vår nåværende situasjon!" Med vår hjelp har de til nå fått 2 til, og vi er på god vei til det tredje.

 

Mange talentfulle nagaer har ikke penger til å ta utdannelse ved konservatortiet. Vi er derfor flere som ønsker å bidra til et stipend-fond som de kan bruke til å støtte aktuelle studenter helt eller delvis. Dette vil gi flere studenter ved konservatoriet og gjennom det flere inntekter. Lipok sier: "Selv om min besluttsomhet - og faktisk min stolthet, ønsker å være uavhengig av andre, blir jeg til tider overveldende hjelpeløs og til tider flau og ergerlig over sen betaling fra vår side.

På denne bakgrunn ville jeg vurdere bidrag til et stipendfond og noen midler øremerket til kjøp av pianoer som svært betydningsfullt."

"Jeg er overbevist om at vi etter hvert får finansiering av vår infrastrukturutvikling fra regjeringen. Tross alt er dette en fordel for Nagasamfunnet primært."

Spørsmål?

Kontakt Jon Olav Hanssen/

Egil Østebrød på

nagaland@kulturmix.no

Ja